Пт. Жов 18th, 2024
Прапори КНДР і Південної Кореї. Фото: gettyimagesПрапори КНДР і Південної Кореї. Фото: gettyimages

Північна Корея ухвалила рішення закріпити в Конституції положення про Південну Корею як «ворожу державу».

Про це повідомляє агентство Північної Кореї KCNA.

Як зазначили у відомстві, військові КНДР підірвали частину доріг, зокрема автомобільних, а також залізничні колії на кордоні з Південною Кореєю. Такі дії Північної Кореї прямо пов’язані із заявами щодо поетапного повного відокремлення своєї території від південної частини.

Про результати підриву розповів речник міністерства національної оборони КНДР. За його словами, це неминучі кроки через серйозну небезпеку й політичні та військові провокації на кордоні. Відповідні рішення здійснюються на основі вимог Конституції країни, у якій Південна Корея визначена як «абсолютно ворожа держава».

Зазначимо, що на минулому тижні посадовці КНДР планували провести збори, задля того, аби внести до Конституції офіційні зміни. Вони планували визнати Південну Корею як окрему країну та головного ворога.

Лідер КНДР Кім Чен Ин говорив про цю ініціативу ще на початку року. За його словами, Пхеньян більше не прагнутиме до примирення з Півднем, тож існує необхідність певних правок до основного закону держави.

Нагадаємо, підрив доріг відбувся у вівторок, 15 жовтня. За тиждень до цього Північна Корея анонсувала плани «повного відділення» територій своєї держави від Півдня.