Ср. Жов 23rd, 2024
Юлія Навальна. Фото: іnkorr.comЮлія Навальна. Фото: іnkorr.com

Юлія Навальна, вдова загиблого опозиціонера Олексія Навального, зауважила, що має наміри висувати свою кандидатуру на пост президента Росії, коли Володимир Путін піде з посади.

Про це йдеться у її інтерв’ю для видання BBC.

Юлія Навальна підтвердила свої наміри стати президенткою РФ під час презентації мемуарів свого загиблого чоловіка, які отримали назву «Патріот». За її словами, коли прийде потрібний час, вона візьме участь у виборах.

Жінка стверджує, що це рішення остаточне, адже вона прагне продовжувати шлях Олексія Навального у боротьбі за встановлення демократії на території Росії. Водночас Навальна зазначає, що має усвідомлення ризиків, які прямо пов’язані з повернення назад до РФ.

Вона говорить, що там наразі їй загрожує арешт за звинуваченням в екстремізмі. Юлія підкреслила, що зможе приїхати додому лише після того, як Володимир Путін залишить свою посаду. На її думку, цей день неминуче настане, тож вона вірить, що тоді буде змога провести вільні й чесні вибори.

Юлія Навальна наголошує, що її політичний опонент — Володимир Путін. І вона прагне зробити все, аби його режим якнайшвидше впав. Вона зазначає, що після смерті Олексія думає над тим, який вплив мають її політичні переконання на дітей.

Нагадаємо, у лютому 2024 року у Росії заявили, що опозиціонер Олексій Навальний помер у в’язниці після прогулянки.