Mon. Jul 1st, 2024
Джейк Салліван. Фото: AP Photo / Evan VucciДжейк Салліван. Фото: AP Photo / Evan Vucci

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем вже неодноразово закликав Конгрес США надати Україні військову допомогу в кредит або в обмін на корисні копалини, а не у вигляді гранту. Заклики Грема прокоментували в Білому домі. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу заявив, що це “не найкращий шлях”.

Джейк Салліван сказав, що США підтримують Україну в боротьбі з російською агресією і знають в якому становищі находиться країна зараз. Тому, за його словами, просити Україну взяти на себе значну суму боргу прямо зараз, неприпустимо. Бо українці борються за своє життя. Він додав, що допомога Україні надається лише у формі грантів та закликав Палату представників підтримати виділення фінансування союзникам, зокрема Україні (йдеться про 60 млрд доларів).

“Як радник з питань національної безпеки, я скажу вам, що наші союзники та наші супротивники дуже уважно стежать за тим, що робить Конгрес. Тут і за кордоном є ті, хто каже, що лідерство США та наші альянси з країнами світу не мають значення. Я тут, щоб сказати вам, що так. Наші союзи роблять нас сильнішими; вони роблять нас безпечнішими. І ухвалення цього законопроєкту (про виділення фінансової допомоги союзникам, — ред.) надішле важливий сигнал єдності та сили, а також рішучості Америки до решти світу”, — сказав Салліван.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *