Fri. Jul 5th, 2024
Олаф Шольц та Педро Санчес. Фото: APОлаф Шольц та Педро Санчес. Фото: AP

Лідери західних країн опублікували відеозвернення у зв’язку з другою річницею з початку повномасштабної війни в Україні. У ролику вони висловили підтримку українцям

Зі словами вдячності, солідарності та підтримки до українського народу звернулися канцлер ФРН Олаф Шольц, канадський прем’єр Джастін Трюдо, президент Чехії Петр Павел, голова уряду Іспанії Педро Санчес, голова Європейської ради Шарль Мішель, президентка Словаччини Зузана Чапутова та інші.

Олаф Шольц висловив впевненість, що Україна вистоїть, бо має друзів по всьому світу, і Німеччина пишається бути в цьому списку. Джастін Трюдо сказав, що його країна буде поряд, скільки це буде необхідно. 

Україна — це Європа. А Європа — це Україна”, — додав Шарль Мішель.

Петр Павел заявив, що чеський народ захоплюється мужністю українців і буде надалі підтримувати у боротьбі за суверенітет. Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама сказав, що війна в Україні є незаконною і несправедливою. Зузана Чапутова додала, що справедливість і міжнародне право стоять на боці українців. Президентка додала, що українці й надалі можуть розраховувати на підтримку з боку Словаччини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *