Fri. Jul 5th, 2024
Емманюель Макрон. Фото: з відкритих джерелЕмманюель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив, що під час зустрічі з європейськими колегами в Єлисейському палаці обговорювали можливість відправлення військ НАТО в Україну. Однак, за словами Макрона, прийти до єдиного рішення так і не вдалося, повідомляє Reuters.

Голова Франції додав, що таку можливість виключати не треба, але наразі домовитися не вдалося. Єдине, в чому Емманюель Макрон був впевнений, що Путін не виграє війну.

Нагадаємо, 26 лютого в резиденції президента Франції в Парижі відбулася зустріч 20 європейських лідерів, котру організував Емманюель Макрон. В Єлисейському палаці очільники багатьох європейських країн зібралися на підтримку України. В офіційній заяві йшлося, що таким чином Євросоюз хоче послати Кремлю сигнал, що виграти війну в Україні російській армії не вдасться. 

До речі, першим цю новину оприлюднив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. На телевізійному брифінгу після засідання Ради безпеки Словаччини він заявив, що ряд країн-членів НАТО розглядають можливість введення своїх військ в Україну в рамках двосторонньої угоди. Політик додав, що немає інформації, з якою метою і що військові повинні робити в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *