Fri. Jul 5th, 2024
Олаф Шольц. Фото: Getty ImagesОлаф Шольц. Фото: Getty Images

22 лютого депутати Бундестагу більшістю голосів не підтримали резолюцію про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Тоді це рішення підтримали 182 депутати, а проти виступили 480. Тепер же стало відомо, що канцлер ФРН Олаф Шольц теж проти такої військової допомоги. Про це він написав у Twitter (X).

В дописі Олаф Шольц нагадав, що наразі Німеччина залишається ключовим європейським військовим постачальником України. Але, попри цей факт, Бундестаг не буде передавати далекобійні ракети, бо не хоче прямо чи опосередковано стати стороною війни. Шольц додав, що Німеччина буде й надалі допомагати Україні. 

Раніше повідомлялось, що Олаф Шольц заявив у Берліні, що він не хоче, щоб виникла ситуація, в якій німецький досвід безпосередньо буде використаний для ураження російських цілей. Щобільше, як і раніше, діє таке негласне правило — жодних німецьких солдатів на українській землі. Канцлер додав, що не треба розводити дебати з приводу постачання крилатих ракет, а треба зосередитися на передачі Україна боєприпасів, які поступово закінчуються, бо західні партнери затримають їхню передачу. 

За даними Focus, уряд теж не ухвалив угоду про передачу Taurus, бо попросту побоюється, що Україна може використати потужну систему озброєнь для нападу на цілі вглиб Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *