Tue. Jul 2nd, 2024
Білл Блер. Фото: Adrian Wyld / The Canadian PressБілл Блер. Фото: Adrian Wyld / The Canadian Press

Канада може відправити обмежену кількість військ до України, визнав міністр оборони країни Білл Блер. Однак він зазначив, що це мають бути небойові підрозділи, які візьмуть на себе навчання українських солдатів далеко від лінії фронту. Таким чином він відреагував на заяву президента Франції Емманюеля Макрона, який на початку тижня також говорив про можливість відправлення солдатів до України.

Це потрібно робити дуже обережно і в обмежених масштабах, з можливістю проведення навчання“, — заявив Блер вебсайту Toronto Star. “Я не хочу розміщувати особовий склад канадських збройних сил десь поблизу бойових дій, щоб не створювалося враження, що ми беремо на себе якусь частину бойового завдання“, — додав він.

Президент Росії Володимир Путін у четвер попередив про “трагічні” наслідки для країн, які відправлять свої війська для допомоги Україні. Російський диктатор не виключив руйнівної ядерної війни

У нас також є зброя, здатна вражати цілі на їхній території. Те, що вони пропонують зараз і чим лякають світ, — це те, що порушує реальну загрозу ядерного конфлікту, який означатиме знищення нашої цивілізації”, — цитує Путіна агентство AP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *