Sat. Jul 27th, 2024
Депутатка від "Слуги народу" Роксолана Підласа. Фото: ВРДепутатка від "Слуги народу" Роксолана Підласа. Фото: ВР

Народна депутатка і очільниця комітету ВР з питань бюджету Роксолана Підласа розповіла, що у зв’язку з відсутністю фінансової допомоги від Сполучених Штатів, Україна почала активно розглядати альтернативні варіанти фінансування своїх військових потреб. Окрім традиційного “плану Б”, вже обговорюється і варіант “плану С”.

Про це вона заявила у інтерв’ю Financial Times, передає hromadske.

Підласа каже, що Україна докладає «максимальних дипломатичних зусиль» аби таки одержати допомогу від США. Однак через затримку надходженням фінансової підтримки від Сполучених Штатів, Україна почала активно розглядати альтернативні варіанти забезпечення військових потреб. Крім стандартного “плану Б”, вже обговорюється можливість запровадження і “плану С”.

Згідно з її висловлюванням, початковий “план А” передбачав, що допомога від США та ЄС мала почати надходити в січні, але затримки змусили Київ активно шукати альтернативні варіанти.

Особливо важливим є той факт, що уряд України знаходиться у процесі переговорів щодо підтримки з іншими країнами G7, зокрема з Японією та Канадою.

Окрім цього, можливість суттєвого скорочення невійськових видатків та підвищення податків розглядається в Україні. Втім, голова бюджетного комітету визнає, що більшість таких адміністративних заходів буде неприємною необхідністю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *