Пт. Лип 5th, 2024
Ліндсі Грем. Фото: AP Photo / Josh ReynoldsЛіндсі Грем. Фото: AP Photo / Josh Reynolds

Пару тижнів тому американський політик-республіканець Ліндсі Грем підтримав експрезидента Дональда Трампа, котрий пропонував надавати Україні військову допомогу не у вигляді грантів, а в кредит. Зараз сенатор Грем пішов далі: він пропонує фінансову підтримку Києву обміняти на природні ресурси України. Про це пише CBS News.

Грем сказав, що у Сполучених штатів великий борг у 34 трильйони, тому виділяти гроші Україні на безоплатній основі не треба. Натомість він вважає, що можна виділити Україні гроші в кредит, або в обмін на корисні копалини. “В Україні багато природних ресурсів”, — зауважив він.

Грем додав, що це ідея Трампа, котру він цілком підтримує. Сенатор каже, що гроші у позику швидше погодять члени Палаті представників.

Нагадаємо, що законопроєкт про виділення Україні 60 млрд допомоги застряг у Палаті представників. Члени Палати пішли на канікули до кінця лютого, навіть не розглянувши це питання, бо спікер Майк Джонсон, якого вважають прихильником позиції Трампа, відмовився просувати цей документ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *