Пн. Тра 13th, 2024
Браян Фіцпатрік. Фото: Getty ImagesБраян Фіцпатрік. Фото: Getty Images

Спікер Палати представників Майк Джонсон досі не виніс на голосування законопроєкт, котрий передбачає виділення допомоги союзникам, зокрема Україні. Йдеться про додаткове фінансування у 60 млрд доларів. Однак, якщо Джонсон найближчими днями все ж таки не представить проєкт, у Конгресі США можуть почати збирати підписи, щоб ухвалити документ в обхід спікера. Про це пише “Голос Америки”.

З відповідною заявою про ініціювання збору підписів виступив конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік. Відповідні слова пролунали на брифінгу в Капітолії.

За словами Фіцпатріка, цей тиск застосують, щоб “хоча б щось було винесено на розгляд, бо альтернативою не може стати поразка України у цій загарбницькій війні”. Політик наголосив, що США не повинні допустити розвитку такого сценарію.

Збирати підписи можуть почати вже завтра, 8 березня. Браян Фіцпатрік також заявив, що намагається через різні канали донести пакет допомоги Україні до Палати представників. Конгресмен впевнений, що ця ініціатива може отримати 218 підписів. Цього числа вистачить для ухвалення законопроєкту. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *