Сб. Кві 27th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОППрезидент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Після зустрічі з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, Президент України Володимир Зеленський заявив журналістам, що питання продовольчої безпеки та вільного судноплавства в Чорному морі може бути вирішено під час майбутнього Саміту миру.

Про це пише Укрінформ.

Питання продовольчої безпеки буде одним з ключових аспектів на інавгураційному саміті, який обговорюватиметься поряд з іншими. Зеленський наголосив, що це питання має тісний взаємозв’язок з вільним судноплавством.

Також президент Зеленський підкреслив, що Україна та її міжнародні партнери мають глибокий інтерес у збереженні роботи зернового коридору. Цей коридор відіграє ключову роль у забезпеченні експортом продукції інші держави, а також відтворенні стабільної економіки для українських аграріїв і бюджету країни. Це рішення можуть розглянути на Глобальному саміті миру.

У той же час, він наголосив, що Україна та її партнери активно працюють над тим, щоб забезпечити ефективну роботу Дунайського коридору і збільшити обсяги судноплавства в цьому регіоні. Так, президент повідомив про велике бажання побачити Миколаїв у цвіті економічного розвитку. З його слів, відновлення роботи Миколаївського порту принесе із собою тисячі нових робочих місць, сприяючи розвитку міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *