Нд. Кві 28th, 2024
Прапори України та Польщі. Фото: cbpe.pl

У Львові, у понеділок, 11 березня, заплановано проведення дев’ятого засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з економічного співробітництва. Під час засідання планується обговорення розблокування спільного кордону та заборони на імпорт російських і білоруських агропродуктів.

Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

Він розповів, що робота цієї комісії є важливим елементом взаємодії між двома країнами. Попереднє засідання комісії відбулося в місті Ряшів у Польщі 22 вересня 2022 року.

Зустріч відбудеться під спільним керівництвом віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук з української сторони та міністра розвитку і технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана.

Цього разу у рамках комісії планується обговорення різноманітних і актуальних проектів, що стосуються інвестицій, інфраструктури, транспорту, енергетики, прикордонної та митної сфер співпраці. Темами також будуть розвиток пропускної спроможності прикордонних пунктів, співпраця у сфері екології та охорони здоров’я, а також розвиток туризму.

Звісна річ, на засіданні комісії велика увага буде приділена сільськогосподарським питанням, особливо в контексті останніх фермерських протестів, які відбуваються в Польщі та інших країнах ЄС.

Планується проведення зустрічі міністрів сільського господарства обох країн для виведення формули співпраці, яка б дозволила розблокувати рух вантажного транспорту через українсько-польський кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *