Нд. Кві 28th, 2024
Дмитро Кулеба. Фото: ЕРА/SERGEY DOLZHENKOДмитро Кулеба. Фото: ЕРА/SERGEY DOLZHENKO

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що Франція перша країна в Європі, яка не лише збагнула, а й визнала очевидне – Україні потрібно якомога більше військової допомоги, аби потім самій Європі не довелось жертвувати власними військовими на полях битв з РФ.

Про це пише Delfi.

Кулеба у інтерв’ю заявив, що Україна не знайома із змістом дискусій, які ведуться між союзниками по Євросоюзу чи НАТО. Однак зауважив, що повідомлення президента Макрона не було несподіванкою.

“Складається враження, що Париж – перша європейська столиця, яка публічно визнає очевидне? Так, я так думаю”, – зазначив він.

Міністр зауважив, що дискусія, спровокована заявою Макрона щодо введення військ в Україну, заощадить багато часу Європі на усвідомлення того, що потрібно зробити більше.

З його слів, деяких європейських столицях ще не розуміють, що допомога Україні – це не лише акт милосердя, але й власна необхідність в збереженні життів своїх громадян та економія значних коштів, які інакше були б витрачені на власну оборону. Незважаючи на вартість допомоги іншій державі, що захищається, власна оборона коштує набагато більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *