Нд. Кві 28th, 2024
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото: PICRYLПрем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото: PICRYL

Тривала бесіда між прем’єром Польщі Дональдом Туском та представниками аграрних об’єднань країни у суботу завершилася без конкретих домовленостей. Фермери не збираються припиняти свою акцію протесту, включаючи блокування кордону з Україною, і на 20 березня запланований масштабний протест аграріїв у всій Польщі.

Про це пише Укрінформ.

Після зборів Дональд Туск уник спілкування з журналістами. У прес-релізі з канцелярії Ради міністрів зазначається, що глава уряду Польщі представив конкретні підходи для фермерів: зм’якшення положень зеленого курсу, зокрема щодо виключення деяких полів з сільськогосподарського використання.

Під час зустрічі Туск оголосив, що наказав міністерству сільського господарства розробити програму підтримки фермерів, спрямовану на зменшення перевищених запасів зерна. Він підкреслив, що відповідні заходи мають бути готові до 15 березня. Того ж дня буде оголошено рішення Єврокомісії щодо зм’якшення зеленого курсу.

Своєю чергою лідер фермерського об’єднання “Солідарність” Томаш Обшанський заявив, що аграрії сподівались на конкретні результати, але прем’єр сказав, що його можливості обмежені, і в даний момент він не може вжити жодних додаткових заходів.

Аграріїв перемовини з міністром не вдовольнили, тож вони готують великий страйк 20 березня: блокуватимуть міста та дороги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *