Нд. Кві 28th, 2024
Прапор Франції. Ілюстративне фото: ShutterstockПрапор Франції. Ілюстративне фото: Shutterstock

Франція активно формує альянс країн, готових до можливого введення західних військ на територію України, що посилює її зіткнення з обережною Німеччиною. Міністр закордонних справ Франції, Стефан Сежурне, під час візиту в Литву провів зустрічі з колегами з країн Балтії та України. Він активно підтримував ідею, що іноземні війська можуть надати Україні допомогу в таких сферах, як розмінування.

Про це пише Politico.

“Росія не повинна встановлювати наші стратегії та плани допомоги Україні у майбутні місяці чи роки. Їй не належить визначати наші дії чи встановлення червоної лінії. Ці рішення приймаємо ми самі, у взаємній домовленості”, — заявив Сежурне.

На зустрічі міністрів закордонних справ він наголошував на можливості проведення операцій з розмінування, стверджуючи, що це не включатиме ведення бойових дій, але може вимагати присутності певного контингенту персоналу. За його словами, Україна не запитувала про надсилання військ, але потребує боєприпасів.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив підтримку ідеї Сежурне, зауваживши, що ніяка форма допомоги Україні не може бути виключеною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *