Сб. Лип 27th, 2024

Доповідь про постачання боєприпасів до України було скорочено через присутність проросійського прем’єра Роберта Фіцо на зустрічі лідерів 25 країн. Було оприлюднено скорочений варіант через побоювання витоку інформації, повідомляє Aktualne.

Як пише видання, з промовою про прогрес у чеський ініціативі про закупівлю снарядів для України мав виступити прем’єр Чехії Петр Фіала.

Планувалося, що у саміті в Парижі братимуть участь лідери 15 країн. Глава уряду Чехії знав, що за столом будуть сидіти союзники, і хотів детально розповісти про походження та ціну боєприпасів.

Згодом коло учасників збільшилося до 25. Серед них – відомий проросійськими поглядами прем’єр Словаччини Роберт Фіцо. Та лідери нейтральних країн – Австрії та Ірландії. Їх запрошення у Париж, як пише видання, викликало здивування у чеської делегації.

Петр Фіала, дізнавшись, що на зустріч буде присутній Фіцо, вирішив скоротити доповідь про снаряди.

«Глава уряду Чехії не хотів, щоб стратегічна інформація про боєприпаси для України проходила через словацького прем’єра, близького до російських вух», – пише Aktualne.

Також повідомляється, що найбільш чутливі моменти про артснаріди для України чеський прем’єр передав кільком лідерам індивідуально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *