Нд. Лип 7th, 2024
Третя атака на Керченський міст неминуча. Фото: cnn

Третя атака на Керченський міст, який з’єднує Росію та окупований нею Крим, неминуча. Остаточно вивести його з ладу мають бійці Головного управляння розвідки МО України, пише The Guardian.

За інформацією видання, ГУР отримало завдання «мінімізувати військово-морську присутність Росії у Чорному морі». Українські розвідники спромоглися витіснити російські кораблі з західної частини цієї акваторії. Лише за останні п’ять місяців вони знищили сім десантних катерів і великих кораблів Чорноморського флоту РФ.

Наступним стане Кримський міст, повідомляє The Guardian з посилання на джерело у ГУР. За словами співрозмовника видання, атаку буде здійснено в першій половині 2024 року.

Посилаючись на керівника ГУР Кирила Буданова співрозмовник додав, що Україна має більшість засобів для того, щоб вивести з ладу цей об’єкт.

Відзначається, що незрозуміло, як бійці ГУР атакуватимуть добре захищений міст. Після двох попередніх атак восени 2022 року і влітку 2023- го, Росія посилила захист стратегічного об’єкту. Було додано засобів ППО і розгорнуто «баржу-мішень» як приманку для вхідних керованих ракет.

Якщо Керченський міст припинить функціонування, то Росія буде змушена перевозити військові вантажі автотранспортом через окупований південь України. На переконання військово-політичного керівництва України, це суттєво обмежить здатність Москви здійснювати наступальні операції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *