Вт. Лип 2nd, 2024
Питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному. Фото: dw.com

Інформація про можливість призову українок до армії є фейковою Так у Центрі протидії дезінформації РНБО прокоментували відомості про те, що в Україні начебто готують зміни в законодавстві, які дозволять мобілізувати жінок.

Згідно з повідомленням, питання про мобілізацію жінок «не стоїть на порядку денному».

Наголошується, що жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає призов жінок на військову службу. Українки можуть приєднатися до Сил Оборони лише добровільно.

«Інше – не планується», – підкреслили у РНБО.

У відомстві також наголосили, що інформація про можливість мобілізації жінок активно розповсюджується. Проте вона не відповідає дійсності.

В ЦПД також закликали довіряти лише верифікованим джерелам інформації.

Нагадаємо, що про необхідність будувати мілітарну політику в Україні за зразком Ізраїлю, коли в армії служать і чоловіки і жінки, сказала радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор’єва. В інтерв’ю The Times вона заявила, що Україні слід готуватися, що в найближчі роки доведеться мобілізувати і жінок. Готувати дівчат до служби в армії, за словами Григор’євої, потрібно буде ще з дитинства і поступово долати гендерну нерівність, що дісталася нам ще з радянських часів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *