Нд. Тра 19th, 2024
Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерелЄнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

У Палаті представників США схвалили пакет про військову допомогу Україні не занадто пізно. Однак затримка мала певні наслідки, сказав Генсек НАТО Єнс Столтенберг в етері телеканалу MSNBC.

За словами Генсека, через затримку в отриманні озброєння українці вимушені були нормувати використання боєприпасів. Росіяни в той же час не стикалися з аналогічними труднощами. Столтенберг відзначив, що нерівномірна ситуація тривала щонайменше чотири останні місяці. І українці виявили велику майстерність у захисті своєї країни.

Генсек додав, що від початку широкомасштабного вторгнення українці звільнили 50% захоплених росіянами територій. Він підкреслив, що ЗСУ знищують російські ракети і наносять ворогу глибокі удари, а також створили коридор у Чорному морі.

На переконання Єнса Столтенберга, українці переможуть, якщо Захід надаватиме їм зброю.

Нагадаємо, після пів року суперечок і зволікань у Палаті представників Конгресу США схвалили законопроєкт про надання військової допомоги Україні на суму в 61 млрд дол. Після того, як цей пакет підтримає Сенат, документ має підписати президент Джо Байден. І вже потім критично важлива зброя та боєприпаси почнуть надходити до України.

При ідеальних умовах всі необхідні бюрократичні процедури будуть пройдені до кінця квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *