Пт. Лип 5th, 2024

Україна вдосконалює власну зброю і нарощує її виробництво, завдяки чому отримує можливість завдавати ворогу болючі удари. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв’ю «Фокус».

На переконання розвідника, в оборонно-промисловому секторі Україні слід зосередитеся на напрямках, де вона завжди була сильною. Йдеться про виробництво танків, а також про обслуговування та експлуатацію систем протиповітряної протиракетної оборони.

Андрій Юсов відзначив, що українські підприємства в надскладних умовах продовжують виробляти, ремонтувати, вдосконалювати багато засобів. Серед цих озброєнь такі, що допомагають нищити ворога в небі.

На питання, чи можна говорити про якісь конкретні розробки, представник ГУР нагадав про збиття російських літаків А-50 та ТУ-22 М3.

«Без деталей, але це було знищено не зброєю, наданою нам міжнародними партнерами. Це була та зброя, яка вдосконалена українськими фахівцями», — сказав Андрій Юсов.

Нагадаємо, 23 лютого цього року українські військові збили над Азовським морем ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50, що був гордістю ВКС Росії. Як повідомили в ГУР Міноборони, екіпаж літака, а це орієнтовно 15 досвідчених військових, загинув.

19 квітня Сили Оборони України вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *