Пт. Чер 28th, 2024

Рішення, що дозволяє Україні обмежено використовувати надану США зброю по російській території, було таємно ухвалено в Білому домі в четвер, 30 травня. Очікується, що невдовзі будуть завдані перші контрудари, пише The New York Times.

Повідомляється, що дискусії про необхідність хоча б частково скасувати заборону бити з американської зброї по Росії, тривали декілька тижнів. Вони активізувалися після 10 травня, коли російські сили розпочали новий наступ у Харківській області.

Як відзначає видання, пом’якшення позиції Вашингтону відносно застосування американської зброї проти РФ стосується саме цього регіону.

Так, Києву було дозволено завдати ударів по Росії лише у вигляді самооборони.

«Нещодавно президент доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати зброю, надану США, для контрвогню в Харківській області, щоб Україна могла дати відсіч російським силам, які нападають на неї або готуються до нападу», – цитує видання американського чиновника.

Відзначається, що надавши такий дозвіл, Білий дім переступив накреслені ним «червоні лінії», і відкрив нову еру у розв’язаній Росією війні проти України.

Відтепер ЗСУ отримали можливість вражати з наданої американцями зброї артилерію, ракетні бази й командні центри ворога на його території.

Очікується, що перші контратаки з американської зброї по ворожих цілях поблизу українського кордону почнуться протягом декількох годин або днів.

Глибинні удари по Росії, як і раніше під забороною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *