Сб. Лип 27th, 2024
Patriot, Фото: Getty ImagesPatriot, Фото: Getty Images

Невдовзі партнери зроблять низку заяв щодо постачань додаткових систем ППО Україні. Про 3 червня в етері «Єдиних новин» сказав речник президента Сергій Никифоров.

За його словами, президент Володимир Зеленський під час поїздки до Сінгапуру мав зустріч з главою Пентагону Ллойдом Остіном. Ключовою темою їх спілкування стала нагальність посилення протиповітряного захисту України.

«Звісно, я не можу оголошувати, що саме обговорювали, терміни й саму суть. Але можу сказати, що це тема ППО для України, для Харкова, для цивільної інфраструктури, для людей і для фронту. І їй присвятили найбільше уваги“, — сказав Сергій Никифоров.

Він додав, що публічні позитивні рішення можуть бути оголошені вже найближчим часом.

Речник глави держави, також відзначив, що для зменшення дефіциту систем ППО українська влада активно співпрацює з США. А Вашингтон, своєю чергою, з іншими партнерами.

2 червня в Сінгапурі розпочалася конференція «Діалог Шангрі-Ла». Це ключовий майданчик, на якому розглядають безпекові теми Азійсько-Тихоокеанського регіону. В заході беруть участь понад 600 представників з 49 країн світу.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні необхідно щонайменше сім комплексів Patriot чи аналогічних систем протиповітряної оборони.

Два Patriot пообіцяв Києву надати Берлін. Окрім цього Німеччина запустила ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони України. Німецький уряд звернувся до партнерів з проханням знайти та профінансувати більше систем ППО для Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *