Сб. Лип 27th, 2024
Речник Державного департаменту США Метью Міллер. Фото: timesofisrael

У Білому домі переконані, що Китай за певних умов міг би відіграти корисну дипломатичну роль у встановленні миру в Україні. Про це сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу 3-го червня.

Відповідаючи на питання щодо звинувачень у саботажі, які висунув президент України Китаю, Міллер сказав, що Штати підтримують мирний саміт.

Окрім цього Вашингтон зацікавлений в тому, щоб захід був успішний. Саме тому, за словами Міллера, на саміт миру до Швейцарії поїде американский віце-президент Камала Гарріс.

«Ми підтримуємо дипломатичні зусилля України. При цьому ми завжди чітко заявляли, що Китай може відіграти корисну дипломатичну роль у вирішенні цього конфлікту, якщо захоче», – сказав Метью Міллер.

Він додав, що наразі складно уявити, як Пекін може відіграти цю роль, зважаючи на підтримку Кремля Китаєм. Йдеться про зусилля китайської влади, націлені на відновлення оборонно-промислової бази РФ. Такі дії, за словами Міллера, США спостерігають протягом декількох місяців і наголошують на їх неприйнятності.

Речник Держдепу також наголосив, що допомога у відновленні російського ВПК з боку Китаю не залишиться без відповіді. І запевнив, що причетних до таких дій буде притягнуто до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *