Пн. Лип 1st, 2024
Емманюель Макрон. Фото: з відкритих джерелЕмманюель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про розпуск парламенту і проведення позачергових виборів в країні. Про це французький лідер сказав 9 червня, після оприлюднення попередніх результатів виборів до Європарламенту, повідомляє AFP.

Як пише видання, за результатами екзит-полів, партія Макрона набрала вдвічі менше голосів, ніж «Національне об’єднання» Марін Ле Пен. За попередніми даними, правопопулістська сила Ле Пен отримала 30%. Натомість проєвропейський центристський «Ренесанс» чинного президента, за прогнозами, набере менше 15%.

Відзначається, що Емманюель Макрон визнав поразку. Він сказав, що почув послання французів та їх занепокоєння. І пообіцяв не залишити без відповіді, підкресливши, що призначення дострокових виборів лише підкреслило його демократичні переконання.

За інформацією DW, коментуючи результати виборів, президент сказав, що це не найкращий результат для партій, які захищають Європу.

У телезверненні до народу 9 червня французький лідер наголосив, що рішення про розпуск Національних зборів є серйозним та важким. І водночас – актом довіри до співвітчизників, до їх здатності «зробити найкращий вибір для себе і майбутніх поколінь».

Він також повідомив, що позачергові вибори в державі проведуть у два тури мають відбутися у два тури – 30 червня і 7 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *