Сб. Лип 27th, 2024

Володимир Зеленський впевнений, що жодні лінії не зупинять зло, яке у минулому сторіччі уособлював Адольф Гітлер, а зараз – Володимир Путін. Про це президент України сказав під час виступу перед Національними зборами Франції 7 червня.

За його словами, Київ ніколи не погодиться на будь-які територіальні поступки агресору. Дозвіл зупинитися на якихось лініях ворог використає для того, що зібратися з силами та знову атакувати.

«Якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною…Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін», – сказав український лідер.

Він переконаний що Україна здатна перемогти у війні, розв’язаній проти неї Росією. За його словами, ЗСУ вірять у свою перемогу, як і війська союзників під час Другої світової війни. Така сама віра, на переконання українського лідера, панувала серед французів.

«Франція вірила у свободу, коли ще День Д (висадка союзницьких сил у Нормандії – прим. ред) ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий», – наголосив Володимир Зеленський.

Він також закликав подбати, щоб про битву, яку зараз веде Україна, через 80 років згадували, як переможну висадку у Нормандії. І подякував французькому народові та владі за допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *