Сб. Лип 27th, 2024
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: AP Photo / Olivier MatthysГенсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: AP Photo / Olivier Matthys

В найближчі роки Росія навряд чи здійснить напад на одну з країн НАТО. Про це сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг під час сумісної конференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом, повідомляє Yle.

За словами Єнса Столтенберга, держави-учасниці західного військового блоку не мають ставити під сумнів власні оборонні можливості.

Попри те, що функціонер не вірить у ризик нападу Росії на НАТО найближчими роками, він переконаний, що Альянс здатний захистити своїх союзників.

Генсек вважає, що наразі неможливо вести розумні дискусії з РФ. І відмовився коментувати, коли така можливість з’явиться.

Столтенберг також додав, що невдовзі буде сформовано нову командну структуру Альянсу.

Своєю чергою, Александр Стубб впевнений, що на тлі бойових дій в Україні, Москва буде вести війну проти країн заходу. Однак використовуватиме різноманітні гібридні засоби. На переконання президента Фінляндії, до такої стратегії росіян слід бути готовими.

Фінський лідер припускає, що внаслідок розв’язаної війни проти України економіка Росії дійде до стану, що склався після розпаду СРСР. По-справжньому демократичною державою країна-агресор, на думку Стубба, ніколи не стане.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *