Сб. Жов 5th, 2024
Прем’єр Британії Ріші Сунак після поразки на виборах залишає посаду. Фото: news.sky.com

На дострокових парламентських виборах у Великій Британії переконливу перемогу здобула Лейбористська партія, що перебувала в опозиції 14 років. Як повідомляє CNN, лідер цієї політсили Кейр Стармер у найближчі години стане новим прем’єр-міністром країни.

За результатами екзит-полів, лейбористи отримають 410 місць, а консерватори – лише 131.

Як відзначає видання, політик-переможець може бути дуже впливовим прем’єром. Він, згідно з даними опитування громадської думки, набагато популярніший за Ріші Сунака. Однак ніколи не мав таких високих рейтингів, як у Тоні Блера та Бориса Джонсона, бо поступається їм у харизмі та вмінні вести кампанії.

Повідомляється, що, коментуючи перемогу, Кейр Стармер заявив, що з плечей великої нації нарешті знято тягар, і наразі починаються зміни.

Відзначається, що прем’єр Британії Ріші Сунак визнав поразку і взяв на себе відповідальність за провал.

«Мені шкода», – сказав представник консерваторів.

Він додав, що зателефонував своєму потенційному наступнику, щоб привітати його і визнати перемогу.

Нагадаємо, рішення про розпуск парламенту ухвалив Ріші Сунак після аудієнції у короля Чарльза ІІІ наприкінці травня. Також було призначено дострокові вибори, які відбулися 4 липня. Як відзначає CNN, явка на них була не дуже високою. За попередніми даними вона склала 60% – порівняно з 67,3% на виборах у 2019 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *