Нд. Вер 8th, 2024

За висновками представників ООН, корпус дитячої лікарні «Охматдит» в Києві зруйнувала російська ракета. Проте абсолютної впевненості в цьому у дослідників наразі не має. Про це сказала Даніель Белл, голова моніторингової місії ООН, спілкуючись з журналістами в Женеві, пише Reuters.

За її словами, співробітники місії вивчили відеозаписи та дослідили місце інциденту. На основі цих даних вони дійшли до висновку, за яким існує висока ймовірність, що лікарню було пошкоджено прямим влучанням, а не від протиповітряної системи.

Белл додала, що команда, яка працювала на місці події, не може зробити остаточного висновку. Проте, судячи з усього, ракета була запущена Російською Федерацією.

Вона також наголосила на важливості подальшого розслідування.

Представниця ООН впевнена, що жертв ракетного удару по «Охматдиту» могло бути набагато більше. Цього вдалося уникнути, оскільки після оголошення повітряної тривоги люди спустилися у сховища.

За інформацією глави МОЗ Віктора Ляшка, 8 липня під час російської ракетної атаки по Києву та інших містах України в «Охматдиті» перебувало 627 дітей. Від удару постраждали вісім з них. Загинули двоє дорослих – лікарка закладу та родич одного з пацієнтів.

На місці влучання, як повідомили в СБУ, було знайдено декілька фрагментів російської крилатої ракети Х-101, зокрема, частини двигуна та корпусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *