Чт. Сер 22nd, 2024

Стати посередником між сторонами конфлікту здатні особи, які мають певний вплив. Так президент Володимир Зеленський прокоментував «миротворчі місії» прем’єра Угорщини Віктора Орбана під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні, повідомляє «Європейська правда».

Український лідер відзначив, що під час зустрічі з угорським політиком у Києві 2 липня не знав, що той після цього поїде до Москви та Пекіну.

Тож, за словами Зеленського, не відомо, куди поїде Орбан завтра. Президент припустив, що можливо, знов до України.

«З повагою до всіх країн – великих і малих, та ми повинні розуміти, що не всі лідери можуть вести переговори. Для цього потрібно мати певну владу», – підкреслив Володимир Зеленський.

Відзначимо, що цей коментар президент надав на тлі інформації про зустріч Віктора Орбана та Дональда Трампа у резиденції 45-го президента США у Флориді. За інформацією угорського політика, він мав обговорити з лідером республіканців можливість досягнення миру в Україні.

З початку липня прем’єр Угорщини відвідав столиці України, РФ та Китаю та зустрівся з очільниками цих держав. Під час кожної зустрічі, як стверджує Віктор Орбан, йшлося про припинення розв’язаної Росією війни проти України. Свої поїздки політик називає мирною або миротворчою місією. Але жодного разу публічно не пояснив її сутність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *