Чт. Вер 19th, 2024
Лідер ХАМАС. Фото: REUTERSЛідер ХАМАС. Фото: REUTERS

У Ірані розслідують загибель лідера політичного крила ХАМАС Ісмаїла Ханії. Наразі заарештували вже понад 20 людей, яких вважають причетними до справи. Про це повідомляє видання The New York Times.

Розгляд вбивства Ханії, зокрема пошук причетних, доручили спеціалізованому розвідувальному підрозділу Корпусу вартових революції з питань шпигунства. Втім, у відомстві наразі не публікували жодних деталей щодо арештів.

Тоді як видання посилається на власні джерела в Ірані, які знайомі з перебігом розслідування. Вони стверджують, що у державі вже затримали більш ніж 20 осіб. Серед них і високопоставлені офіцери розвідки, і штатні працівники військового будинку в Тегерані, де зупинявся Ханія.

Зазначимо, що політичного голову ХАМАС вбили у гостьовому будинку в Тегерані 31 липня. ХАМАС звинуватив у цьому Ізраїль.

Медіа повідомляли Ісмаїла Ханії вбила бомба, яку непомітно пронесли до комплексу. Лідер ХАМАС під час вибуху перебував у кабінеті. Бомбу підірвали шляхом дистанційного керування. Відомо, що разом з Ханією загинув і його охоронець.

Спершу вважали, що їх вбили запуском ракети, але тезу відкинули, оскільки ціль б могла перехопити система протиповітряної оборони.

Ізраїль обіцяв, що вб’є Ханію та інших лідерів угрупування після удару 7 жовтня, тоді загинуло 1200 людей, ще 250 взяли у заручники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *