Чт. Вер 12th, 2024
Прапор Ірану. Фото: APПрапор Ірану. Фото: AP

У американській розвідці переконані, що Іран відповідальний за хакерські атаки на штаби кандидатів у президенти, зокрема Дональда Трампа, Камали Гарріс та глави США Джо Байдена. Про це повідомляє видання Associated Press.

Раніше представники штабу Трампа та кілька приватних працівників з кібербезпеки вже заявляли, що такі спроби атак належать Ірану. Тоді як спецслужби США наразі вперше визнали причетність республіки Іран.

Чиновники наголошують, що хакерські дії мають на меті дестабілізувати ситуацію у державі та посіяти розбрат. А після – використати розбіжності в суспільстві, аби, ймовірно, вплинути на результати голосування за лідера держави. Вони зазначають, що для Ірану вибори в США особливо важливі, оскільки прямо впливають на його інтереси національної безпеки.

ФБР разом із Офісом директора Національної розвідки та Агентством з кібербезпеки у спільній заяві стверджують, що наразі спостерігається все більша агресія з боку Ірану впродовж усього виборчого циклу.

Дипломатична місія Ірану в ООН такі звинувачення відкидає. Там зазначають, що вони необґрунтовані та позбавлені будь-яких підстав. Також наголошують, що Іран немає ніяких мотивів, аби втручатися в американський виборчий процес.

Нагадаємо, американська компанія Google також вважає Іран причетним до кібератак, пов’язаних з Камалою Гарріс, Джо Байденом та Дональдом Трампом. Експерти підозрюють, що цим займалася урядова хакерська команда APT42, відома як Charming Kitten і Mint Sandstorm.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *