Нд. Вер 29th, 2024
Росія проти участі в другому саміті миру. Фото: пресслужба МЗС РФРосія проти участі в другому саміті миру. Фото: пресслужба МЗС РФ

Марія Захарова, речниця Міністерства закордонних справ Кремля заявила, що Росія не планує долучатися до другого мирного Саміту. Про це повідомили у пресслужбі МЗС держави.

Захарову запитали щодо другого Саміту миру. Вона відповіла, що представники Росії не брали участі у жодних зустрічах в рамках «бюргенштокського процесу». Зазначимо, що мова йдеться про перший Саміт миру, який проходив у швейцарському місті Бюргеншток в червні 2024 року.

Речниця додала, що РФ не планує доєднюватися й до подальших схожих процесів. За її словами, це черговий прояв «шахрайства англосаксів та їхніх українських маріонеток».

Марія Захарова стверджує, що метою другої мирної конференції виступає та ж сама ціль, як і у першої. А саме поширення ідей нежиттєздатної «формули миру Зеленського», як безальтернативної форми розв’язання конфлікту. Вона говорить, що Україна прагне домогтися підтримки документу від більшості світових країн та хоче саме так пред’явити Росії ультиматум про капітуляцію.

Натомість Захарова наголосила, що Росія готова обговорювати справді серйозні пропозиції, які враховують усю ситуацію «на Землі», включно з геополітичними реаліями. На її думку, це має бути щось схоже до формулювання лідера Кремля Володимира Путіна, яке він оголосив напередодні першого Саміту миру.

Тоді Путін зауважив, що почне переговори з Україною, якщо Київ повністю виведе свої війська з Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Також, за його словами, Україна має відмовитися від намірів вступати до НАТО, що фактично говорить про капітуляцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *