Сб. Лип 27th, 2024
Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: ellitoral.com

На тлі загострення військової ситуації у Харківській області 14 травня до Києва з неанонсованим візитом прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Метою візиту є демонстрація непохитної підтримки України з боку Сполучених Штатів, повідомив високопосадовець.

«Я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку України, яка захищає свою свободу від російської агресії», – написав Ентоні Блінкен в Twitter (Х).

Як відзначає Укрінформ, держсекретар зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Під час зустрічі обговорювалося надання військової допомоги Україні зі схваленого Конгресом у квітні пакета на 61 млрд дол. Як наголосив український президент, вкрай вважливо, щоб озброєння якнайшвидше надходило до ЗСУ. Зеленський також підкреслив, що для захисту Харківської області, де російські сили нещодавно відновили наступ, необхідно два комплекси Patriot.

Своїм візитом держсекретар хоче «послати сильний сигнал заспокоєння українцям, які, вочевидь, перебувають у дуже складному становищі». Про це на умовах анонімності розповів журналістам один з представників американської делегації, повідомляє Reuters.

Чиновник запевнив, що до ЗСУ вже надходить озброєння з пакету військової допомоги Україні, який наприкінці квітня схвалив Конгрес США. За словами джерела, йдеться про системи протиповітряної оборони, ракети великої дальності, артилерію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *