Сб. Лип 27th, 2024
Народний депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко. Фото: vechirniy.kyiv

Враховуючи загострення ситуації на фронті, зокрема, у Харківській області, Україні слід звернутися до партнерів з пропозицією ввести іноземні війська на українську територію. Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Нардеп написав, що відправив президенту Володимиру Зеленському звернення, в якому обґрунтовує необхідність західної інтервенції в Україну.

На переконання Олексія Гончаренка, саме президент має ініціювати введення іноземних військових сил в Україну. Голова держави, за словами нардепа, має доручити Міноборони та МЗС внести цю пропозицію на розгляд Ради безпеки та національної оборони. Після узгодження рішення учасниками РНБО необхідно подальше його схвалення Верховною Радою.

Нардеп впевнений, що через загострення ситуації на фронті, зокрема, у Харківській області рішення слід прийняти якнайшвидше.

«Ці рішення мали бути прийняті ще вчора», – написав Олексій Гончаренко.

Він також нагадав, що ідею західної інтервенції до України наполегливо просуває президент Франції Емманюель Макрон. Саме французький лідер у лютому 2024 року вперше сказав про можливість відправки західних військових в Україну. Пізніше він неодноразово наголошував про незмінність цієї позиції, а також назвав умови, за якими французькі сили можуть бути введені в України. За словами Макрона, це станеться, якщо Київ звернеться з відповідним запитом, або якщо росіянам вдасться прорвати лінію фронту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *