Сб. Вер 28th, 2024
Зеленський прокоментував план України щодо війни з РФ. Фото: getty imagesЗеленський прокоментував план України щодо війни з РФ. Фото: getty images

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що український план перемоги у війні з РФ має підтримати очільник США Джо Байден. Якщо цього не станеться – це може спричинити затяжний конфлікт. Про це український лідер заявив в інтерв’ю для видання The New Yorker.

Зеленський говорить, що думка про відмову Байдена виглядає у його голові жахливо. Він каже, що це буде прямо означати те, що президент Байден не хоче закінчувати війну у будь-який спосіб, який означатиме поразку Росії.

Водночас лідер України наголошує, що не може змусити американського главу підтримати план. Його запитали, чи має у такому випадку Київ «план Б». Натомість Зеленський зазначив, що держава вже роками живе у такому «плані Б».

Він говорить, що був і «план А», який Україна проговорювала партнерам ще до початку повномасштабного вторгнення. Зокрема йшлося про деякі превентивні санкції та підтримка країни певним озброєнням. Втім, за словами Зеленського, союзники не послухали його, хоч пізніше визнавали правоту тих слів.

Наразі ж він вважає це пропозицією нового «плану А», оскільки держава змінила курс. Тож, якщо у Сполучених Штатів немає бажання затягувати війну, для цього існує план зміцнення України.

Президент каже, що Україна прописала у документі те, що партнери матимуть змогу зробити й без залучення Росії. За його словами, перш ніж дипломатія зможе принести результат, потрібно ефективно реалізувати український план, що залежить лише від Києва та закордонних партнерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *