Пт. Жов 18th, 2024
Роберт Фіцо. Фото: gettyimagesРоберт Фіцо. Фото: gettyimages

Очільник уряду Словаччини Роберт Фіцо розповів, що доки він перебуває на посаді, то не дозволить Україні вступити в НАТО, бо це стане причиною Третьої світової війни.

Про це повідомляє видання Pravda.

За його словами, членство України у Північноатлантичному альянсі має бути погоджене з боку усіх країн-членів об’єднання. Він додав, що на посаді прем’єра Словаччини та голови партії казатиме депутатам, на яких має вплив, аби вони ніколи не погодилися на інтеграцію Києва до НАТО.

Фіцо говорить, що Захід хоче продовжувати збройне протистояння в Україні, оскільки має мету поставити росіян на коліна. Глава словацького уряду наголосив, що нині триває конфлікт в сусідній до Словаччини країні. І там вбивають слов’ян, а Європа суттєво це підтримує.

Політик зауважив, що вступ України до військово-політичного союзу може розпочати Третю світову війну. Водночас він не проти євроінтеграції України, навіть за тої умови, що найближчі кілька років ця дорога «буде перекритою».

Як зазначає видання, наступного року прем’єр Роберт Фіцо прагне відвідати Москву з нагоди 80-ї річниці закінчення Другої світової війни. Він говорить, що свобода Словаччини прийшла зі сходу і він хотів би подякувати «визволителям у Москві». Очільник уряду наголосив, що не слід через це вмикати режим русофобії.

Зауважимо, що у понеділок, 7 жовтня, Фіцо зустрівся з українським колегою Денисом Шмигалем, аби обговорити ряд важливих для обох країн питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *