Пт. Жов 18th, 2024
НАТО. Фото: Getty ImagesНАТО. Фото: Getty Images

Країни-члени НАТО розпочали дискусії щодо питання запрошення України до військово-політичного союзу, але досі немає остаточного консенсусу.

Про це на брифінгу розповів високий представник адміністрації американського президента Джо Байдена, зазначають у пресслужбі Білого дому.

За його словами, держави Північноатлантичного альянсу проводять дискусії щодо цього питання, але немає остаточного рішення, аби запропонувати Києву запрошення в об’єднання. Водночас він зауважив, що на саміті в липні всі 32 члени Альянсу затвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства в НАТО.

Посадовець стверджує, що основне питання полягає в тому, що слід визначити тактику, як організувати цей вступ і як досягти консенсусу щодо наступних кроків. Він додав, що триває активне обговорення різних елементів з «Плану перемоги», який нещодавно був представлений лідером України Володимиром Зеленським.

Чиновник стверджує, що наразі є елементи «Плану», які вже виконуються з погляду надання додаткової військової допомоги та можливостей. Адже загальна позиція як США, так і Джо Байдена, має на меті поставити Україну в сильне положення.

Представник Білого дому підкреслив, що в Америці прагнуть, аби Україна перемогла у війні з Росією. Тож слід надати усі можливості, які для цього потрібні, але самотужки цього не вдасться. Зокрема він зазначив, що це варто робити у співпраці з союзниками, тому й був ініційований «Рамштайн». За його словами, зустріч у такому форматі може відбутися у листопаді.