Ср. Жов 23rd, 2024
Американський прапор. Фото: Getty ImagesАмериканський прапор. Фото: Getty Images

За два тижні до виборів у США майже 17 мільйонів громадян вже достроково віддали свій голос за майбутнього главу держави.

Про це повідомляє видання ВВС.

Згідно з даними трекера, який підтримує Університет Флориди, у системі дострокового голосування в Америці, що доступна у більшості штатів, взяли участь вже близько 17 млн виборців.

Як зазначає видання, такий вид голосування зазвичай використовують люди, які підтримують партію демократів, або ж громадяни старшого віку. Вони мають змогу зазначити про свій вибір особисто або поштою у раніше отриманих бюлетенях.

Кількість людей, які обирають достроковий вид голосування у США, стрімко збільшилася на виборах президента у 2020 році. Адже тоді у світі поширювався вірус COVID-19. Попри це така форма мала попит ще задовго до початку пандемії.

Зазначимо, що після результатів виборів глави США у 2020-му, коли переміг Джо Байден, його опонент Дональд Трамп розпочав кампанію проти голосування поштою. За його словами, такий спосіб став причиною фальсифікацій.

Нагадаємо, вибори у США цього року заплановані на 5 листопада. За даними опитування Reuters/Ipsos, яке тривало 6 днів та завершилося 21 жовтня, кандидатка від демократів Камала Гарріс має незначну перевагу перед республіканцем Дональдом Трампом.

Відповідно до результатів Гарріс отримала 45%, натомість Трамп – 42%. Втім, слід зауважити, що лідерство віцепрезидентки варіюється у межах похибки.