Нд. Вер 29th, 2024
Patriot, Фото: Getty ImagesPatriot, Фото: Getty Images

Країнам, які замовили в США системи Patriot, доведеться зачекати, бо американський уряд має на меті забезпечити цими комплексами Україну. Про це пише Financial Times з посиланням на трьох неназваних осіб, обізнаних з ситуацією.

За інформацією видання, йдеться про надання Києву не лише вкрай необхідного для відбиття російських повітряних атак обладнання, а й про ракети до них.

Очікується, що про рішення уряду США про призупинення всіх відкритих замовлень на системи Patriot до задоволення нагальних потреб України буде оголошено у четвер, 20 червня.

Повідомляється, що будуть поставлено на паузу замовлення Польщі, Румунії, Іспанії та Німеччини. Окрім цього Альянс в січні поточного року оприлюднив оголошення, що потребує 1000 ракет Patriot.

Як відзначає FT, намір призупинити виконання відкритих контрактів щодо американських систем ППО, виник після заяви Джо Байдена, яку той зробив минулого тижня на саміті G7 в Італії. Президент США повідомив, що домігся зобов’язань щодо постачання додаткових систем ППО, в тому числі Patriot в Україну.

За словами американського лідера, посилити спроможності Києва захищатися від російських повітряних атак погодилися п’ять країн. Іншим, як підкреслив Байден, доведеться почекати, доки українці не отримають все необхідне для захисту від ворожих ударів з неба.

Відзначимо, що Німеччина публічно оголосила про намір передати три власні системи Patriot.

Один комплекс пообіцяла надати Румунія.

Іспанія відповіла відмовою, але зобов’язалася передати Києву ракети до цих ППО.

Польща також заявила, що не може передати Україні комплекси Patriot.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *