Нд. Вер 29th, 2024

В Раді Євросоюзу домовилися, що діалог про вступ до ЄС з Україною та Молдовою почнеться наступного вівторка, 25 червня. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Бельгійського головування в ЄС в Twitter (Х).

«Рада Євросоюзу ухвалила загальну позицію ЄС, включаючи рамкові умови для переговорів, для проведення переговорів про вступ з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для початку переговорів», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що міжурядові конференції проведуть у Люксембурзі.

Проведення МУК з Україною призначено на 15:30 25 червня. З Молдовою – на 18:00 того ж дня.

Нагадаємо, Україна подала заявку на вступ до ЄС 28 лютого 2022 року. І вже в червні того ж року отримала статус кандидата. Це стало історичною подією, бо вперше в історії Євросоюзу було схвалено заявку країни, яка веде активні бойові дії, відбиваючи російську агресію.

Держава, яка отримує статус кандидата, має довести, що достатньою мірою відповідає політичним критеріям ЄС. І після цього вже можуть розпочатися переговори про вступ.

Офіційним стартом вважається Міжурядова конференція, під час якої Єврокомісія презентує проєкт переговорів, або переговорну рамку. Цей план складається для кожної країни індивідуально і містить завдання, які має виконати претендент на членство у блоці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *