Сб. Вер 21st, 2024
Володимир Зеленський. Фото: getty imagesВолодимир Зеленський. Фото: getty images

Український президент Володимир Зеленський розповів, що країна активно працює над паном для ведення переговорів з РФ у будь-якому обраному форматі. Про це повідомляє видання «Інтерфакс-Україна».

У п’ятницю, 20 вересня, на спілкуванні з журналістами глава держави розповів, що Україна готова побачити представників Росії на другому мирному саміті. Він підкреслив, що усі партнери країни, які виступають проти російської агресії, висловили думку, що РФ слід бути на другому етапі.

За його словами, це пов’язано з тим, що Кремль воює проти України, тож без однієї сторони конфлікту закінчити війну неможливо. Президент наголосив, що наразі триває розробка плану – три його пункти вже готові.

Зеленський говорить, що вже відбувалися зустрічі з представниками Росії в онлайн-форматі, у майбутньому такі проходитимуть ще, можливо, в наживо зокрема.

Лідер України підкреслив, що весь план буде готовий на початку листопада, як це і було оговорено раніше. Це стане стартом та фундаментом для розмови з Москвою. Зеленський говорить, що за цим вже буде зрозуміло їхню реакцію, адже буде що показати.

Нагадаємо, за попередніми заявами, план спершу мають показати президенту США Джо Байдену, а після кандидатам в очільники Америки на цьогорічних виборах Камалі Гарріс та Дональду Трампу, а також членам Конгресу від обох партій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *