Пт. Жов 18th, 2024
Камала Гарріс. Фото: getty imagesКамала Гарріс. Фото: getty images

Кандидатка на виборах президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що не розглядає зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним для переговорів щодо війни, якщо там не буде представників України.

Про це йдеться в її інтерв’ю для телеканалу CBS News.

Журналіст запитав Гарріс, чи планує вона провести розмову наживо з диктатором Росії Володимиром Путіном, аби домовитися про припинення повномасштабної війни в України. У відповідь вона зазначила, що це не може відбутися на двосторонньому рівні без України.

За її словами, Україна має отримати право голосу в питаннях, що прямо стосуються її майбутнього. Зокрема Гарріс гостро розкритикувала слова її опонента Дональда Трампа, який висувається на вибори президента США від Республіканської партії. Вона охарактеризувала його ідею як капітуляцію України.

Камала Гарріс зауважила – якби Трамп наразі був президентом Америки, Путін вже б сидів у Києві. Адже республіканець неодноразово казав, що зможе завершити війну в перший день свого правління. Вона запитала, чи розуміють усі, про що йдеться, оскільки, на її думку, політик говорить про капітуляцію.

Зауважимо, Дональд Трамп заявляв, що зможе закінчити російсько-українську війну за добу, якщо його оберуть на виборах. Він говорив, що це будуть переговори, але ніколи не розкривав жодних деталей свого плану. Також він вважає, що надання допомоги Україні – це марна трата фінансів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *