Пт. Жов 18th, 2024
Гроші. Фото: соцмережіГроші. Фото: соцмережі

В Україні незабаром почнеться історичне підвищення податків. 247 депутатів підтримали законопроєкт № 11416-д.

Про це розповів обранець від партії «Голос» Ярослав Железняк.

На засіданні у четвер, 10 жовтня, депутати доповнили текст законопроєкту ще однією правкою, за якою для бійців Збройних Сил військовий збір залишається у вигляді 1,5%, тоді як для усіх інших українців він становитиме 5%.

Зауважимо, що відповідно до документа передбачено запровадження військового збору для ФОП І, II та IV групи на рівні 10% від розміру мінімальної заробітної плати. Натомість для III групи потрібно буде сплатити 1%. Відтепер фінансові компанії, окрім страхових, платитимуть податок з прибутку не 18%, а 25%.

Водночас програму «Національний кешбек» звільнять від оподаткування у 2024-2025 роках. Пункти обміну валют сплачуватимуть авансовий внесок з податку на прибуток. Сума коливатиметься залежно від кількості населення регіону. Зокрема для Києва це 700 євро, для міст з більш ніж 50 тисяч громадян – 600 євро, а для усіх інших – 200 євро. Виплату треба здійснювати у гривні, але з прив’язкою до курсу євро.

Від 1 січня наступного року розпочнеться щомісячна звітність щодо ПДФО, військового збору та ЄСВ, аби ввести економічне бронювання.

Зазначимо, що підвищення податків має принести в державний бюджет цього року 58 мільярдів гривень, а у 2025-му вже 137 мільярдів. Зміни потрібні задля того, щоб перекрити «діру в бюджеті» та здійснювати необхідне фінансування армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *