Пт. Жов 18th, 2024
Базу ПРО невдовзі відкриють в Польщі. Фото: getty imagesБазу ПРО невдовзі відкриють в Польщі. Фото: getty images

Впродовж найближчих тижнів у селі Редзіково, що у Поморському воєводстві на півночі Польщі, мають відкрити базу протиракетної оборони, про яку було домовлено із США.

Про це повідомив польський очільник міністерства закордонних справ Радослав Сікорський, цитує видання РАР.

Сікорський запевнив, що перемовини відбувалися з метою того, аби системи збивали ракети російської армії, які можуть запустити на Польщу. А не лише іранські, які мають курс на Штати.

За словами політика, опоненти звинувачували державу в тому, що проєкт бази був знищений, натомість невдовзі її планують відкрити.

Зазначимо, що у підсумках липневого саміту Північноатлантичного альянсу Польща оголосила, що протиракетну базу в Редзіково, яку ще називають «протиракетним щитом», можна вважати оперативно готовою.

Відповідний проєкт став частиною загальної системи американського Європейського поетапного адаптивного підходу (EPAA). Йдеться мова про внесок Сполучених штатів в єдину систему протиповітряної та протиракетної оборони країн-членів НАТО.

Єнс Столтенберг, який на той момент очолював військово-політичний союз, теж наголошував, що база в Польщі, яка стала елементом протиракетного щита НАТО, готова розпочати місію.

Раніше Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш говорив, що такий захист допоможе у повітряній обороні від балістичних ракет середньої дальності. Зокрема й ті, що можуть летіти на Європу та США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *