Tue. Jul 2nd, 2024
Ліндсі Грем. Фото: AP Photo / Josh ReynoldsЛіндсі Грем. Фото: AP Photo / Josh Reynolds

Пару тижнів тому американський політик-республіканець Ліндсі Грем підтримав експрезидента Дональда Трампа, котрий пропонував надавати Україні військову допомогу не у вигляді грантів, а в кредит. Зараз сенатор Грем пішов далі: він пропонує фінансову підтримку Києву обміняти на природні ресурси України. Про це пише CBS News.

Грем сказав, що у Сполучених штатів великий борг у 34 трильйони, тому виділяти гроші Україні на безоплатній основі не треба. Натомість він вважає, що можна виділити Україні гроші в кредит, або в обмін на корисні копалини. “В Україні багато природних ресурсів”, — зауважив він.

Грем додав, що це ідея Трампа, котру він цілком підтримує. Сенатор каже, що гроші у позику швидше погодять члени Палаті представників.

Нагадаємо, що законопроєкт про виділення Україні 60 млрд допомоги застряг у Палаті представників. Члени Палати пішли на канікули до кінця лютого, навіть не розглянувши це питання, бо спікер Майк Джонсон, якого вважають прихильником позиції Трампа, відмовився просувати цей документ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *