Fri. Jul 5th, 2024
Єгор Чернєв. Фото: з відкритих джерелЄгор Чернєв. Фото: з відкритих джерел

Парламентський Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує працювати над новим законопроєктом про мобілізацію. Заступник голови Комітету Єгор Чернєв розповів про варіанти подачі військовозобовʼязаними інформації до ТЦК та окреслив їхні терміни.

В територіальні центри комплектування інформацію військовозобовʼязані можуть передати різними способами. Наразі анонсували декілька з них. По-перше, чоловіки призовного віку можуть особисто прийти й оновити дані у ТЦК. По-друге, це можна зробити у ЦНАПі. Щоб не відвідувати ці установи, військовозобовʼязані можуть зареєструвати електронний кабінет і подати особисті дані онлайн.

Після набуття чинності закону про мобілізацію військовозобовʼязані повинні оновити дані упродовж 2 місяців. При цьому Єгор Чернєв зауважив, що це буде обов’язок, а не право кожного громадянина.

У разі порушень закону Комітет пропонує застосувати заборону на виїзд “ухилянтів” з країни, а також обмежити права керувати транспортними засобами. З приводу блокування рахунків, Чернєв підтвердив, що комітет цей пункт не підтримує.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *