Tue. Jul 2nd, 2024
Українські біженці. Ілюстративне фото: google.comУкраїнські біженці. Ілюстративне фото: google.com

В Німеччині партія Християнсько-соціальний союз (ХСС) висуває ініціативу про припинення виплат громадянської допомоги для недавно прибулих українських біженців. ак, допомога може скласти лише 460 євро на місяць.

Про це пише Tagesschau.

Федеральний уряд та уряди федеральних земель Німеччини знову зосередилися на перегляді своєї політики стосовно біженців.

Помітно, що постійно висока кількість людей, які шукають притулку, тисне на уряди федеральних земель, що привело до зустрічі глав урядів у Берліні для обговорення міграційної ситуації.

Міністр внутрішніх справ Баварії, Йоахім Херрманн, вносить пропозицію щодо припинення виплати громадянської допомоги та зниження соціальних заохочень для новоприбулих біженців з України. Згідно з його ініціативою, біженці більше не матимуть права на громадянську допомогу.

Натомість біженці отримуватимуть допомогу відповідно до Закону про допомогу шукачам притулку, що може значно знизити соціальні стимули для міграції, який передбачає суму допомоги для одного шукача притулку в межах 460 євро на місяць.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *