Пн. Тра 13th, 2024
Реактивні ракети Taurus. Фото: MBDAРеактивні ракети Taurus. Фото: MBDA

У контексті скандальної ситуації щодо прослуховування телефонних розмов генералів військово-повітряних сил Росії, прем’єр-міністр Баварії, Маркус Зедер, виступає з закликом до проведення додаткового голосування в Бундестазі стосовно програми “Taurus”, а також до відновлення виробництва ракет “Taurus” для Бундесверу.

Про це пише Welt.

Прем’єр-міністр Баварії всепереч канцлеру Олафу Шольцу закликає уряд ФРН до передачі Україні крилатих ракет Taurus.

“Це не повинно бути індивідуальним рішенням Шольца”, — заявив він під час візиту на виробництво MBDA Deutschland у Шробенхаузені, Баварія.

Також Зедер звинуватив канцлера Шольца у впертості. Аби політично забезпечити доставку крилатої ракети з радіусом дії понад 500 кілометрів, Зедер закликав провести нове голосування в Бундестазі з питання Taurus. Оскільки перше голосування провалили — “за” проголосували лише 182 депутати з 666 присутніх на засіданні.

За словами Зедера, приклад Південної Кореї показує, що розгортання Taurus можливо навіть без участі Бундесверу. Водночас баварський прем’єр закликав відновити виробництво Taurus для оборони ФРН.

“Витрати на оборонний бюджет повинні зрости не просто до двох, а до трьох відсотків економічного виробництва“, — зазначив він.

Керуючий директор MBDA Томас Готтшильд пояснив, що виробничі потужності Taurus все ще існують, навіть після багатьох років простою. Однак він не захотів сказати, скільки часу знадобиться, поки нові крилаті ракети будуть фактично готові до використання. Виходячи з перехопленої розмови німецьких офіцерів, на це знадобиться 6 місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *