Нд. Кві 28th, 2024
Дональд Трамп. Фото: SCANPIX / Julia Nikhinson / AFPДональд Трамп. Фото: SCANPIX / Julia Nikhinson / AFP

У вівторок, 5 березня, у 15 американських штатах провели республіканські праймеріз для обрання кандидата на участь у президентських виборах восени. Експрезидент Дональд Трамп значною мірою обійшов колегу по партії Ніккі Гейлі.

Про це пише “Голос Америки”.

Республіканська партія провела в “Супервівторок” первинні вибори одночасно у 15 штатах. Аби отримати статус кандидата у президенти США необхідно зібрати 1215 голосів делегатів. Наразі відомо, що Трамп зібрав вже 826 голосів. Таким чином його головна конкурентка у партії Ніккі Гейлі, яка зібрала лише 69, очевидно не зможе взяти участь у президентських виборах.

Нині відомо, що Трамп виграв первинні внутрішньопартійні вибори у Вірджинії, Північній Кароліні, Оклахомі та Теннессі. Таким чином змагання за посаду президента восени знову відбудуться між нинішнім очільником держави Джо Байденом та Дональдом Трампом.

Трамп у своїй промові переважно критикував Байдена, а також заявив, що республіканцям таки вдасться досягти необхідної єдності, не згадавши про свою сперницю Ніккі Гейлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *