Сб. Кві 27th, 2024
Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерелОлександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Вже через рік в Республіці Білорусь пройдуть чергові вибори президента, які назначені не пізніше кінця липня 2025 року. Про свою участь в них вже заявив чинний президент Олександр Лукашенко. Про це повідомляє БЕЛТА.

На питання кореспондента, чи збирається Лукашенко знову брати участь у виборах, він відповів, що так. Очільник Білорусі три рази сказав, що “піде”. Крім того, він попросив журналістів передати це “втікачам” (білоруська опозиція, — ред.). Президент Білорусі додав, що чим більше його суперники будуть тиснути на суспільство і безпосередньо на нього, тим швидше ім’я Лукашенко появиться в виборчих бюлетенях. 

Лукашенко, котрий на посаді президента вже 30 років, сказав, що “кидати Білорусь у такий складний час — прирівнюється до зради”. Він також зазначив, що до виборів ще цілий рік, і за цей час можливо все поміняється. 

Багато може змінитися. Звичайно, я і всі ми реагуватимемо на те, які зміни відбуватимуться в нашому суспільстві, й в якій ситуації ми будемо через рік — перед голосуванням”, — заявив очільник Білорусі.

За словами Олександра Лукашенко, для нього зараз в пріоритеті якісно провести цей рік, бо “нинішнього президента запам’ятовують за останніми вчинками”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *